Pohjois-Suomen suurin opiskelijatapahtuma Poronkusema - Etusivu

Jo legendaksi muodostunut Pohjois-Suomen suurin ja mahtavin opiskelijatapahtuma Poronkusema räjähtää taas käyntiin Rovaniemellä helmi- ja maaliskuun vaihteessa 28.2.-2.3.2014. Poronkuseman 23-vuotisen taipaleen varrella on nähty kaikenlaisia kummallisuuksia olympiaurheilijoista menneisyyden haamuihin, mutta pahin on vielä edessä, sillä teemana on tänä vuonna RUMBLE IN THE JUNGLE! Sehän tarkoittaa sitä, että paikalliset asukkaat pääsevät hämmästelemään, kun gorilla ja norsu vetävät vetävät viin... viinimarjamehua lemp... lämpimikseen tai pelkkä lannevaate päällä patsastelevat tarzanit juoksevat baarista rastille ja takaisin -40 asteen pakkasessa! Teema on täysin osallistujien sovellettavissa, mutta sanottakoon kuitenkin, ettei Lapin Jänkhälle mahdu poroa toista, Pääporon moista, älköön siis kukaan häneksi pukeutuko!

Koko viikonlopun kestävään tapahtumaan osallistuu perinteisesti sekä yliopisto- että amk-opiskelijoita ympäri Suomen, mutta myös ulkomaisia vahvistuksia voidaan odottaa saapuvaksi. Poronkusema on talvinen rastikilpailu, jossa joukkueet kiertävät Rovaniemen keskustassa suorittamassa tehtäviä karttaan merkityillä paikoilla.

Joukkueiden sallittu koko on 3-6 henkeä, mutta joukkueilla saa olla varajäseniä. Heidän pääasiallinen tehtävänsä on kannustaa ryhmän jäseniä, huolehtia heidän nesteytyksestä ja korvata kilpailussa uupuneet ryhmän varsinaiset jäsenet.

Pisteitä kilpailussa saa rasteilta suoriutumisen lisäksi pukeutumisesta ja hyvästä ryhmähengestä! Rasteilla toimivien tuomareiden lahjonta on luonnollisesti sallittua ja myös erittäin suositeltavaa, sillä lahjonnasta voi olla tarjolla lähes yhtä paljon pisteitä kuin itse rastin suorittamisesta.

Muistakaatte, että Pääporolla on rajaton pisteenantovalta!

Poronkusema alkaa perjantaina varaslähtörastin merkeissä, josta sittemmin jatketaan paikalliseen yökerhoon. Itse kaikkien odottama rastikilpailu starttaa lauantaina ja huipentuu perjantain tavoin myöhemmin ilmoitettavassa jatkopaikassa, jossa luvassa on Poronkuseman voittajien julistamisen ja palkitsemisen lisäksi myös muuta ohjelmaa! Poronkuseman voittajajoukkueelle on luvassa muiden palkintojen lisäksi kiertopalkintona toimiva jättikuksa!!  Voittajajoukkueen lisäksi palkitaan 2. ja 3. sija, paras asu sekä paras ryhmähenki. Sunnuntaiaamun pelastaa mikäs muukaan kuin Sillis!

Kerää siis kaverit kokoon ja tule seikkailemaan sekä pitämään hauskaa Rovaniemen talviseen viidakkoon!

Rovaniemeä kohtaa helleaalto tuona viikonloppuna, sillä juuri Sinun lisäksesi paikalle saapuu tuhat muuta opiskelijaa ympäri Suomen nauttimaan Lapin tarunomaisesta taiasta.

-Pääporo 2014 Pasi Parviainen & Poronkusematoimikunta

 


Uutiset ja tapahtumat